Obilježavanje i proslava 15 godina postojanja Hrvatskog olimpijskog odbora održat će se 10. rujna 2006. godine cjelodnevnim programom na zagrebačkom jezeru Jarun. U sklopu obilježavanja 15. godišnji...

Obilježavanje i proslava 15 godina postojanja Hrvatskog olimpijskog odbora održat će se 10. rujna 2006. godine cjelodnevnim programom na zagrebačkom jezeru Jarun. U sklopu obilježavanja 15. godišnjice HOO-a, u nedjelju 10. rujna u hotelu Westin održat će se i svečana sjednica Vijeća HOO-a na kojoj će nazočiti prvi saziv Vijeća i Nadzornog odbora HOO-a kao i Inicijativni odbor za osnivanje HOO-a. Po završetku, predviđena je dodjela posebnih plaketa i priznanja svim osvajačima olimpijskih medalja od osamostaljenja Hrvatske.

Dolazak na svečanu sjednicu HOO-a i proslavu potvrdio je i novoizabrani predsjednik Europskih olimpijskih odbora Patrick Hickey. U subotu 9. rujna održat će se redovna 25. sjednica Vijeća HOO-a na kojoj će se naći imenovanje atašea hrvatske olimpijske reprezentacije za Olimpijske igre Peking 2008., prijedlog Pravilnika o mjerilima za dodjelu nagrada za sportska ostvarenja, verifikacija Pravilnika o izboru i proglašenju najboljeg perspektivnog sportaša i sportašice te ekipe mlađih dobnih kategorija kao i niz zahtjeva nacionalnih sportskih saveza za suglasnost, pokroviteljstva i financijsku potporu u organizaciji međunarodnih sportskih natjecanja u Hrvatskoj.