Tri nova razvojna programa HOO-a, potpora kvalitetnim sportašima, sportašima u pred olimpijskom kvalifikacijskom ciklusu i sportašima mlađih dobnih kategorija, zaokupili su pozornost članova Vijeća ...

Tri nova razvojna programa HOO-a, potpora kvalitetnim sportašima, sportašima u pred olimpijskom kvalifikacijskom ciklusu i sportašima mlađih dobnih kategorija, zaokupili su pozornost članova Vijeća HOO-a na 26. sjednici održanoj u ponedjeljak 23. listopada u Zagrebu. Prema riječima predsjednika Zlatka Mateše, Stručna služba HOO-a ocijenila je kako postoji međuprostor između programa individualne skrbi o mladim sportašima i programa olimpijskih kandidata, u kojem bi se financijski pratili svi sportaši koji ostvaruju rezultate europske ili svjetske kvalitete, a do sada nisu imali adekvatnu potporu. Svrha je programa da se svaki sportaš, koji rezultatski zadovolji kriterije, financijski prati na svom razvojnom putu,od najmlađih dobnih kategorija do trenutka kada postaju vrhunski sportaši - olimpijci.

Usvajanje pravila o primjeni novih razvojnih programa planira se za sljedeću sjednicu, nakon prijedloga i primjedbi članova Vijeća. Odlukom Vijeća u kategoriju potencijalnih "A" olimpijskih kandidata uvršteni su jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić, a jedriličarka Mateja Petronijević uvrštena je u kategoriju potencijalnih "B" olimpijskih kandidata. Na prijedlog Ureda nacionalnih sportskih saveza, Vijeće je odlučilo da se plivači Luka Leskur i Boris Lončarić uvrste kao novi korisnici Individualnog programa posebne skrbi o mladima, a Individualni program posebne skrbi o mladima u ekipnim sportovima proširen je za dvije ekipe - juniorsku žensku odbojkašku reprezentaciju i juniorsku mušku rukometnu reprezentaciju. Na zahtjev Hrvatskog badminton saveza, Vijeće je odlučilo da se u Program angažiranja trenera za 2006. godinu, umjesto Sergeja Bendina, u kategoriju trenera mlađih dobnih kategorija uvrsti Marian Stelter. Vijeće je također usvojilo predloženi Pravilnik o izdavačkoj djelatnosti kojim se uređuju pitanja nadležnosti i organizacije rada, prioriteti, standardi publikacija te sufinanciranje izdvačkih projekata u hrvatskom sportu.

Vijeće HOO-a imenovalo je članove Ocjenjivačkog suda za Nagradu HOO-a "Matija Ljubek" za 2006. godinu. Za predsjednika je izabran Stojko Vranković, a članovi su Danira Nakić, Željko Braja, Biserka Perman i Dinko Vuleta, dok su zamjenskim članovima imenovani Juro Horvat i Branko Zorko.