Daljinsko plivanje - Nakon uspješnog nastupa na Svjetskom kupu u Kineskom Sharjahu proteklog vikenda (6. mjesto) naša najbolja maratonka Karla Šitić uspješno je nastupila i na utrci SK na 10 km u Hong Kongu gdje je zauzela odlično šesto mjesto sa zaostatkom od 5 sekundi iza pobjednice.

Daljinsko plivanje - Nakon uspješnog nastupa na Svjetskom kupu u Kineskom Sharjahu prošlog vikenda (6. mjesto) naša najbolja maratonka Karla Šitić uspješno je nastupila i na utrci SK na 10 km u Hong Kongu gdje je zauzela odlično šesto mjesto sa zaostatkom od 5 sekundi iza pobjednice.

U izuzetno brzoj utrci i finišu koji je trajao zadnja 2 km Karla se, iako bez pomoći na pontonu (bez mogućnosti da uzme piće za rehidraciju), fantastično borila te se sa 10. pozicije probila na 6. mjesto. Kao i tjedan prije u Shantou, pobijedila je aktualna svjetska prvakinja sa 5 km Eva Fabian (SAD), druga je bila Emily Bruneman (SAD) koja ima 4. rezultat u svijetu na 1.500 m (16;04) u velikom bazenu, treća iskusna i neuništiva Njemica Angela Maurer, viceprvakinja europe na 25 km, dok su se za četvrtu i petu poziciju borile trenutno vodeća u Svjetskom kupu i treća sa svjetskog prvenstva sa 5 km Brazilka Ana Marcela Chuna i Nizozemka Linsy Heister svjetska prvakinja sa 25 km, europska sa 10 i pobjednica Farosa 2010. Iza Karle je kao sedma stigla aktualna svjetska prvakinja na 10 km Martina Grimaldi (ITA), a osma evropska prvakinja sa 25 km Olga Beresnieva (UKR).


Interesantno je da je osvajačica brončane medalje sa Olimpijskih igara u Pekingu, Alice Franco (ITA) ostala nekoliko minuta iza skupine od osam plivačica koje su takoreći zajedno ušle u cilj. Karla se sada vraća u Split dok će karavana iz Hong Konga produžiti za Cancun (Meksiko) gdje se 9.10 održava pretposljednja utrka Svjetskog kupa na kojoj Karla zbog nedostatka financija neće nastupiti, jer je taj put iz Hong Konga dosta skup. Karla je zadržala petu poziciju do Cancuna kada će zasigurno pasti u ukupnom poretku SK. Finalna utrka će se održati 23.10. u UAE (Sharjah) gdje će nastupiti i Karla. (hsdp)