Ispis

ZAGREB, 10. rujna 2009. – U slučaju Hrvatskog odbojkaškog saveza koji je u stečaju, Vijeće HOO-a je na danas održanoj 8. sjednici Vijeća donijelo odluku kojom se Hrvatskom odbojkaškom savezu odobravaju dodatna sredstva u iznosu od 300.000,00 kuna

ZAGREB, 10. rujna 2009. – U slučaju Hrvatskog odbojkaškog saveza koji je u stečaju, Vijeće HOO-a je na danas održanoj 8. sjednici Vijeća donijelo odluku kojom se Hrvatskom odbojkaškom savezu odobravaju dodatna sredstva u iznosu od 300.000,00 kuna za realizaciju programa i nastupa hrvatskih odbojkašica na EP-u u Poljskoj (25.9.-4.10.2009. u Wroclavu). Vijeće je također odobrilo nastavak sufinanciranja rada trenera u programu HOO-a Angažiranje trenera, za Damira Jurka i Miroslava Aksentijevića u programu kvalitetnih trenera i Gordana Šnajdera u programu trenera mlađih dobnih kategorija.
Odlukom Vijeća HOO-a u kategoriju potencijalnih „A“ kandidata uvrštena je jedriličarka Tina Mihelić, a jedriličar Tonči Stipanović u kategoriju potencijalnih „B“ olimpijskih kandidata za OI London 2012., odlučeno je na danas održanoj 8. sjednici Vijeća HOO-a.
Usvojeno je i izvješće s Mediteranskih igara Pescara 2009., koje su sportski gledano ocijenjene uspješno (osvojeno je 28 medalja u 14 sportova), ali je iznesena zamjerka na uvjete u kojima su Igre održane. Nastup hrvatskih sportaša na ljetnom EYOF-u Tampere 2009. nije bio na zadovoljavajućoj razini, ocijenilo je Vijeće HOO-a, te je zaključeno kako će se izraditi prijedlog restriktivnijih kriterija za pravo sudjelovanja.
U program potpore sportašima mlađih dobnih kategorija (razvojni program I) uvrštena je mlada klizačica Nika Žafran.
U program Individualne skrbi o mladima uvršteni su sljedeći sportaši: Sandro Frankol (hrvanje), Jurica Katić, Deni Kesić, Mirna Savić, Doris Mohorović, Josipa Gotovac (judo), Dino Marcan (tenis). Status korisnika programa izgubila je mlada jedriličarka Lina Stock koja je prestala s treniranjem.
U program potpore kvalitetnim sportašima (razvojni program III) uvršten je Staša Poznanović (badminton), a status korisnika programa izgubili su Mateja Gregurić (atletika) zbog neispunjenja rezultatskog kriterija te Mateja Petronijević (jedrenje) jer nije ispunila rezultatski kriterij. U predolimpijski program (program IV) uvršteni su Marin Mišura (jedrenje), Nenad Žugaj (hrvanje), Karla Šitić (daljinsko plivanje).
Olimpijac i osvajač brončane medalje na OI Atena 2004., Nikolaj Pešalov uvršten je u program HOO-a Angažiranje trenera u kategoriju trenera mlađih dobnih kategorija, nakon nostrifikacije diplome i zvanja trenera za dizanje utega koje je stekao na visokom učilištu Nacionalne sportske akademije „Vasil Levski“ u Bugarskoj.
Glavni tajnik HOO-a Josip Čop podnio je izvješće o izvršenju proračuna za prvih osam mjeseci ove godine. Planiran je prihod od 95.215.774,00 kuna, a realizirano je 81.979.165,00 kuna, što je 14 posto manje u odnosu na planirana sredstva. Sredstva od igara na sreću su do lipnja ostvarivana u skladu s planiranim, ali u srpnju i kolovozu obračunske rate su bile za 40 posto manje od planiranih što predstavlja i većinu neostvarenih prihoda.