O Hrvatskom olimpijskom odboru

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) najviša je sportska udruga u Hrvatskoj, a osnovan je 10. rujna 1991. godine u Zagrebu. Njegova je misija da trajno doprinosi promicanju sporta kao univerzalne civilizacijske baštine; širenju olimpijskih načela, etičkih i moralnih normi u sportu; stvaranju vrhunskih sportskih dometa hrvatskih sportaša; promicanju Republike Hrvatske kao demokratske države; fair odnosa sudionika u sportu. Hrvatski olimpijski odbor ima zadaću štititi simbole olimpijskog pokreta i predstavlja hrvatski sport pred Međunarodnim olimpijskim odborom i drugim međunarodnim sportskim ogranizacijama.

 

Opširnije ...

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) najviša je sportska udruga u Hrvatskoj, a osnovan je 10. rujna 1991. godine u Zagrebu. Njegova je misija da trajno doprinosi promicanju sporta kao univerzalne civilizacijske baštine; širenju olimpijskih načela, etičkih i moralnih normi u sportu; stvaranju vrhunskih sportskih dometa hrvatskih sportaša; promicanju Republike Hrvatske kao demokratske države; fair odnosa sudionika u sportu. Hrvatski olimpijski odbor ima zadaću štititi simbole olimpijskog pokreta i predstavlja hrvatski sport pred Međunarodnim olimpijskim odborom i drugim međunarodnim sportskim ogranizacijama.

ZAGREB, 29. prosinca 2014. - Skupština Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) usvojila je na sjednici održanoj 29. prosina 2014. godine Program javnih potreba sporta državne razine i proračun HOO-a za predolimpijsku 2015. godinu. Planirani prihodi i rashodi iznose 116,3 milijuna kuna.

ZAGREB, 22. prosinca 2014. - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na sjednici održanoj 22. prosinca 2014. godine usvojilo je Prijedlog javnih potreba u sportu državne razine i proračun HOO-a za 2015. godinu kojim su planirani prihodi i rashodi u iznosu od 116,3 milijuna kuna.