Bukurešt, 16. svibnja 2022. - Hrvatska reprezentacija u obaranju ruke, s ukupno 16 predstavnika, osvojila je na Europskom prvenstvu u Bukureštu (Rumunjska) čak 21 medalju, a najuspješniji pojedinac bio je Rino Mašić. Nakon što je osvojio dvije zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji, mladi hrvatski reprezentativac donio je Hrvatskoj još dvije medalje u seniorskoj konkurenciji.

Sedamnaestogodišnji Gospićanin najprije je osvojio europske juniorske naslove prvaka u kategoriji +80 kg i s lijevom i s desnom rukom, a potom je u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 100 kg osvojio zlato na desnu i srebro na lijevu ruku.

- Konkurencija je bila vrlo jaka i sretan sam zbog osvojenih triju zlatnih i srebrnog odličja. Nastavljamo s treninzima kako bi se što bolje pripremili za Svjetsko prvenstvo koje je ove godine u Turskoj - kazao je Mašić.

Posljednjeg dana EP-a medalju u seniorskoj konkurenciji osvojio je i Andrija Šimić koji je u kategoriji 110 kg bio drugi na desnu ruku.

- Nastupili su svi najbolji i mogu biti zadovoljan srebrnom medaljom - kazao je 27-godišnjak iz Ličkog Osika, dodavši da je natjecanje bilo itekako zahtjevno jer sudjelovalo je više od 700 natjecatelja iz 27 država.

Hrvatski juniori osvojili su ukupno sedam medalja - četiri zlata, dva srebra i broncu, sportaši s invaliditetom pridodali su čak 11 odličja (dva zlata, četiri srebra, pet bronci), a priču su zaključili seniori s još tri medalje (zlato, dva srebra). Najuspješniji pojedinac u konkurenciji osoba s invaliditetom je Luka Drokan s dva osvojena zlata.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita reprezentaciji u obaranju ruke na iznimno uspješnom nastupu na EP-u u Bukureštu!