Ispis

Zagreb, 17. studenoga 2021.- Predsjednički kandidat Međunarodne automobilističke federacije (FIA) Graham Stoker odabrao je svoje kandidate za dužnost FIA-inih dopredsjednika za Europu, a jedan od njih je veliki zaslužnik tog sporta u Hrvatskoj Zrinko Gregurek, član Vijeća HOO-a u aktualnom sazivu.

Zrinko Gregurek, bivši glavni tajnik Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS), izabran je za dopredsjednika za Europu (s odgovornošću za istočnu Europu). Bivši je sportaš, natjecao se kao vozač utrka na kružnim stazama, usponima i relijima. Trenutačno je FIA-in ​​koordinator i predsjednik FIA-ine Srednjoeuropske zone, član FIA-ina Svjetskog vijeća moto sporta (FIA World Motor Sport Council) te dugogodišnji član Hrvatskog olimpijskog odbora.

- Čast mi je biti nominiran za dopredsjednika FIA-e za Europu i radujem se suradnji s Grahamom na daljnjem razvoju moto sporta. Više nego ikad našem sportu je potrebno iskusno vodstvo, a u Grahama i njegov tim možemo vjerovati da će raditi u najboljem interesu za sve - kazao je Zrinko Gregurek.

Hermann Tomczyk, počasni predsjednik njemačkog ADACA-a (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club), najveće europske automobilističke organizacije, izabran je za dopredsjednika za Europu (s odgovornošću za zapadnu Europu). Kao bivši vozač relija i natjecatelj u Europskom prvenstvu Touring Car, Tomczyk je od 2013. član FIA-ina Svjetskog vijeća moto sporta  (FIA World Motor Sport Council). Bio je i međunarodni stjuard za DTM i Formulu 1.

- Nema sumnje da je Graham snažno razvio sportsku stranu FIA-e dok je bio zamjenik predsjednika i siguran sam da je on prava osoba koja će voditi Savez u ovom važnom trenutku. On će osigurati da moto sport ima jake temelje dok izlazi iz pandemije i vodit će njegov kontinuirani razvoj diljem Europe i ostatka svijeta - izjavio je Hermann Tomczyk.


U obrazloženju svoje odluke, FIA-in predsjednički kandidat Graham Stoker je istaknuo:

- Drago mi je što su Hermann i Zrinko pristali pridružiti se mom timu. Hermann je važna figura europskog moto sporta, predstavlja Njemačku kroz DMSB i jedan od najvećih FIA-inih klubova ADAC. Privilegij je imati uz sebe njegovu podršku i njegovo bogato iskustvo.
Zrinko je istinski lider moto sporta u srednjoj i istočnoj Europi i veliki je ambasador za cijelu regiju. Neprocjenjiv je njegov rad u regiji, njegovo duboko poznavanje naših klubova i njegova snažna povezanost s olimpijskim pokretom. Veselim se suradnji s obojicom jer osiguravamo da budućnost moto sporta bude snažna, raznolika i dostupna svima. (fiaforall.com/hoo/vk)

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Zrinku Gregureku na prestižnoj nominaciji za dopredsjednika Međunarodne automobilističke federacije (FIA), s nadležnošću za istočnu Europu!