Dopredsjednik Europske gimnastičke federacije Georges Guelzec i direktor marketinga i natjecanja EGF-a Manfred Kuht, u radnom su posjetu Hrvatskoj radi kandidature Hrvatskog gimnastičkog saveza (HGS...

Dopredsjednik Europske gimnastičke federacije Georges Guelzec i direktor marketinga i natjecanja EGF-a Manfred Kuht, u radnom su posjetu Hrvatskoj radi kandidature Hrvatskog gimnastičkog saveza (HGS) za organizaciju Europskog gimnastičkog prvenstva 2006. godine. Tom prigodom dvočlano izaslanstvo Europske gimnastičke federacije,uz predsjednika HGS Ivicu Miočića Stošića, glavnu tajnicu Višnju Gojković te predsjednika Nadzornog odbora HGS-a Ivana Pintara primili su, u srijedu 13. travnja 2005. godine, predsjednik i v.d. glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop. "Organizacija i domaćinstvo ovog važnog natjecanja, ima gotovo presudnu ulogu u daljnjem razvoju gimnastike u Hrvatskoj, a svim mladim gimnastičarima nagrada za njihov rad i treniranje ovog iznimno zahtjevnog sporta" rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, naglasivši kako HOO u potpunosti podržava organizaciju Europskog prvenstva i nastojanja HGS-a u ostvarenju zadanog cilja.

Predstavnici Europske gimnastičke federacije, Georges Guelzec i Manfred Kuht, u prethodna dva dana pregledali su sportske objekte i smještajne kapacitete u Splitu i Zagrebu te izrazili zadovoljstvo viđenim, uz napomenu da je potrebno izvršiti male adaptacije sportskih dvorana Dom sportova i Gripe, a koje gimnastika kao sport zahtjeva. Georges Guelzec je potvrdio da Hrvatska ispunjava uvjete za organizaciju EP-a,no,konačna odluka između Hrvatske, Ukrajine i Španjolske kao domaćina gimnastičkog EP-a 2006. godine znat će se početkom svibnja 2005.godine.