Ispis

Kopar, 19. lipnja 2022. - Još jedan vrijedan rezultatski domet ostvarili su hrvatski predstavnici u gimnastičkom Svjetskom kupu. Olimpijka Ana Đerek osvojila je nove dvije medalje, nastavivši fantastičan trofejni niz. Nakon Varne (zlato na gredi i bronca na tlu) i Osijeka (srebro na gredi i tlu), u nedjelju se dva puta penjala na postolje u Kopru (zlato i srebro). Zlatnu medalju ponovno imamo i na konju s hvataljkama, ovaj put u "režiji" mladog Matea Žugeca. 

Najbolja hrvatska gimnastičarka otvorila je “berbu” odličja u Sloveniji 2. mjestom na gredi s ocjenom 13.250. Bolja je bila samo Mađarica Zsofia Kovacz (13.650), dok je brončana njezina sunarodnjakinja Greta Mayer (12.450). Druga hrvatska finalistica na gredi, Tina Zelčić (ZTD Hrvatski sokol) ostala je korak do postolja, četvrta je sa 11.700 bodova u svom trećem finalu SK-a u karijeri.

Srebro na gredi Ani Đerek je bila 18. medalja na turnirima Svjetskog kupa, no samo nekoliko trenutaka kasnije do 19. je odličja stigla u svom 33. finalu, zahvaljujući zlatu na parteru. Osvojila ga je s ocjenom 12.900, a na postolju je stajala uz srebrnu Britanku Poppy-Grace Stickler (12.750) i brončanu Mađaricu Gretu Mayer (12.650). Ani je ovo drugo zlato ove sezone nakon onoga na gredi u Varni, ali i ukupno peto u karijeri na turnirima Svjetskog kupa.

Dan prije 20-godišnji Varaždinac Mateo Žugec osvojio je zlato u finalu discipline konj s hvataljkama. Član GK Vindija, u svom je trećem finalu Svjetskog kupa u karijeri osvojio drugu medalju i u samo tri tjedna srebru iz Varne pridodao zlato iz Kopra. Svojedobno četvrti junior Europe (2020.) i peti junior svijeta (2019.), lagano se profilira u odličnog seniora koji je danas u finalu očitao lekciju puno iskusnijima od sebe i slavio sa 14.050 bodova (start 5.6). U istom finalu Hrvatska je imala još jednog finalista, Jakova Vlaheka (ZTD Hrvatski sokol), koji je sa 13.050 zauzeo 5. mjesto.

Na 5. mjestu u finalu preskoka završila je Tijana Korent (GK Nedelišće). U njezinu 38. finalu karijere na turnirima SK-a i trećim u nizu ove sezone, ocijenjena je sa 12.950 (12.850 i 13.050).

Hrvatska reprezentacija sada se okreće Mediteranskim igrama, a put alžirskog Orana u srijedu kreću: Tin Srbić, Jakov Vlahek, Mateo Žugec, Ana Đerek i Tijana Korent, njihovi treneri Lucijan Krce i Miroslav Končarević, te suci Dunja Lederer i Ratko Vuković.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita dvostrukoj medaljašici Ani Đerek i "zlatnom" Mateu Žugecu na sjajnim rezultatima u Kopru i nastavku tradicije osvajanja odličja naših predstavnika u Svjetskom kupu!