Osijek, 12. lipnja 2022. - Završnog dana gimnastičkog DOBRO Svjetskog kupa u Osijeku tri odličja su nam donijeli naši sjajni olimpijci. Subotnjim najsjajnijim kolajnama Roberta Seligmana i Aurela Benovića, u nedjeljnom je programu Tin Srbić dodao zlato na preči, a Ana Đerek dvije srebrne medalje - na gredi i tlu - za kraj dosad najuspješnijeg nastupa hrvatskih reprezentativaca na Svjetskom kupu u osječkom Gradskom vrtu. A uz redovito vrhunsku organizaciju, bilo mu je to 13. izdanje. 

Aktualni olimpijski pobjednik Tin Srbić postao je hrvatski rekorder po broju osvojenih zlata u Gradskom vrtu. Zahvaljujući ocjeni 14.300, koju je dobio kao posljednji finalist na preči, stigao je do ukupno četvrtog  zlata. Slavio je još i 2017., 2018. i 2021., a ima i broncu iz 2016. godine. Ovom prigodom s njim su na postolju stajala dva Brazilca - srebrni Lucas De Souza Bitencourt i brončani Caio Souza. Imali su identičnih 14.266, ali je Bitencourt bio ispred zbog slabije startne ocjene. Srbiću je ovo bilo 25. finale Svjetskog kupa u karijeri i čak 18. medalja. Jubilarno deseto zlato (ima još i po četiri srebra i bronce) uručila mu je HOO-ova voditeljica zdravstvene skrbi sportaša i naša najeminentnija nutricionistica Mimi Vurdelja.

Prije godinu dana Ana Đerek je bila zlatna i brončana u Gradskom vrtu, a ove nedjelje se iznova dva puta popela na postolje. Najprije na drugu stepenicu zahvaljujući gredi (13.133), a ubrzo potom osvojila je i srebrno odličje na tlu (13.266). Koliko je moćna konkurencija bila u Osijeku najbolje govori podatak da je na postolju grede stajala s pobjednicom koja je svjetska prvakinja, Njemica Pauline Schaefer-Betz (13.366), ali i s europskom prvakinjom, Rumunjkom Anom Barbosom (12.433), danas brončanoj na gredi i zlatnoj u vježbi na tlu. Uz zlatnu Barbosu (13.333) i srebrnu Đerek, na postolju "parterašica" stajala je i brončana Turkinja Goksu Ustas Sanli (12.800). Ana Đerek je u Osijeku stigla do brojke od 31 finala u karijeri na svjetskim kupovima i 17 medalja.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Tinu Srbiću na osvojenoj zlatnoj medalji i Ani Đerek na dvjema srebrnim kolajnama te cjelokupnoj reprezentaciji i HGS-u na dosad najuspješnijem nastupu naših predstavnika na Svjetskom kupu u Osijeku!