Osijek, 11. lipnja 2022. - Prvog dana finalnih natjecanja na DOBRO Svjetskom kupu u Osijeku, hrvatski gimnastički reprezentativci Robert Seligman i Aurel Benović osvojili su zlatna odličja. Osječki dvojac odradio je fantastične vježbe na konju s hvataljkama (Seligman) i na tlu (Benović), razgalivši ispunjenu dvoranu Gradski vrt. 

Budući da je subotnji finale 36-godišnjem Robertu Seligmanu bio ujedno i posljednji nastup na osječkom turniru Svjetskog kupa, drugi trijumf u rodnom gradu (nakon 2019. godine), činio se kao velika zadovoljština na kraju trofejne karijere. Seligman je u svom 63. finalu u karijeri osvojio 28. medalju na turnirima Svjetskog kupa, a za pobjedničku vježbu dobio je ocjenu 13,866. Drugi je bio Turčin Ahmet Onder (13,666), treći Brazilac Caio Souza (13,633). Filip Ude, koji je u finale ušao s najboljim rezultatom kvalifikacija, u finalnoj vježbi nije "pogodio" saskok pa je s ocjenom 13,233 završio na - za njega razočaravajućem - petom mjestu.

Nešto prije Seligmana svoje je prvo zlato u SK-u pred domaćom publikom osvojio Aurel Benović, zahvaljujući sjajnoj vježbi na parteru. U devetom finalu na turnirima Svjetskog kupa u karijeri stigao je do sedme medalje i ukupno trećeg zlata. Za pobjedničku vježbu dobio je visoku ocjenu 14,733. Benoviću su se na postolju pridružili Turčin Adem Asil (14,533) te Nijemac Tom Schultze (14,033).

U subotu je pred osječkom publikom nastupila i Tijana Korent koja je osvojila šesto mjesto u finalu preskoka (s bodovnom ocjenom 12,916). U nedjeljna finala na osječkom izdanju Svjetskog kupa plasirali su se  olimpijski doprvak Tin Srbić (preča) i, također olimpijka, Ana Đerek - na tlu i gredi.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Robertu Seligmanu i Aurelu Benoviću na osvojenim zlatnim odličjima na gimnastičkom Svjetskom kupu u Osijeku!