Zagreb, 27. veljače 2022. - Vikend iza nas donio je međunarodne nastupe hrvatskih sportaša i sportašica u nekoliko sportova, a to u pravilu znači i obilje medalja. Od brojnih uspješnih izvedbi, za izdvojiti su gimnastika, skijanje i judo.

Filip Ude osvojio je zlato na konju s hvataljkama, a Aurel Benović srebro u vježbi na tlu u natjecanju za Svjetski kup u njemačkom Cottbusu. Srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. i u 35. pokazuje da i dalje pripada svjetskom vrhu. U Cottbusu je u svom 63. finalu na Svjetskom kupu u karijeri osvojio 17. medalju, a ovo mu je ukupno 4. zlato. Bivši europski doprvak na tlu, Aurel Benović, u svom je šestom finalu Svjetskog kupa u karijeri osvojio petu medalju. I olimpijski doprvak, Tin Srbić, osvojio je srebro, naravno - na preči. Iako je nakon OI-ja morao krenuti praktički od početka, iako je svoju vježbu zbog novog pravilnika gotovo u potpunosti morao izmijeniti, to mu nije bila prepreka za novi uspon na pobjedničko postolje.

Skijaši su također bili vrlo zapaženi u utrkama Svjetskog kupa. Najbolje ostavrenje vezano je za Istoka Rodeša, koji je zauzeo osmo mjesto, a Samuel Kolega je bio 18. u slalomu voženom za Svjetski kup u nedjelju u Garmisch Partenkirchenu. Od hrvatskih skijaša nastupili su još i Filip Zubčić, koji je prvu vožnju završio kao 34., te Matej Vidović koji nije završio prvu vožnju. Rodeš je do drugog najboljeg slalomskog rezultata u karijeri stigao sa 71 stotinkom zaostatka za pobjednikom, Norvežaninom Kristoffersenom (1:52.66), dok je zaostatak Samuela Kolege iznosio dvije sekunde.

I u subotnjem slalomu na istoj stazi nekadašnji svjetski juniorski prvak, Istok Rodeš, bio je najbolji Hrvat - na 12. mjestu.  Filip Zubčić bio je ukupno 13., Matej Vidović nije ušao u drugu vožnju, a Samuel Kolega nije stigao do cilja u prvom "laufu".

S European Opena u Varšavi stigla su dva vrijedna ostvarenja hrvatskih judašica - Tina Radić (u kategoriji preko 78 kg) osvojila je zlato, dok se Tihea Topolovec (kategorija do 57 kg) okitila brončanom kolajnom.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita svim sportašicama i sportašima na osvojenim odličjima i drugim sjajnim rezultatima u međunarodnoj konkurenciji!