Zagreb, 13. lipnja 2021. - Nova četiri vrijedna odličja za hrvatsku gimnastiku! Na iznova sjajno organiziranom gimnastičkom Svjetskom kupu u osječkoj dvorani Gradski vrt hrvatski predstavnici i predstavnice zasjali su punim sjajem.

U subotnjem dijelu finalnog programa naš najbolji parteraš Aurel Benović osvojio je prvu medalju na prestižnom natjecanju u svome gradu. Za srebrno odličje Benović je odradio vježnu za ocjenu 14.133, a bolji je bio samo Kazahstanac Milad Karimi (14.866), dok je bronca pripala Britancu Haydenu Skinneru (14.066).
U preostala dva subotnja finalna nastupa naših predstavnika, Tijana Korent ostala je korak do medalje, četvrtoplasirana na preskoku, a iskusni Filip Ude natjecanje u Osijeku završio je na 6. mjestu discipline konj s hvataljkama, nakon vrlo dobre vježbe i trenutka dekoncentracije pri saskoku.

Nedjeljni finalni dan donio je hrvatskoj gimnastici još tri medalje, a briljirali su naši aduti za Tokio - Ana Đerek i Tin Srbić, koji su povećali kolekciju hrvatskih odličja u 12. osječkih izdanja Svjetskog kupa na ukupnih 34. Ana Đerek je bila brončana u vježbi na gredi, a potom maestralna - zlatna na parteru, dok je Tin Srbić oduševio izvedbom na preči, vrijednoj novog zlatnog odličja u Svjetskom kupu i trećeg trijumfa (nakon 2017. i 2018.) u Osijeku. Mlada Christina Zwicker još jednom je potvrdila sjajan potencijal, vrlo dojmljivom finalnom vježbom na gredi približila se i pobjedničkom postolju, što bi joj u budućnosti mogla biti i učestala navika.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Ani Đerek, Tinu Srbiću i Aurelu Benoviću na osvojenim medaljama, ali i ostalim našim gimnastičarima na vrlo konkurentnim nastupima u Osijeku. Hrvatskom gimnastičkom savezu, domaćinima Osječanima i njihovim partnerima čestitke za vrhunsku organizaciju i ovogodišnjeg izdanja Svjetskog kupa!