Glavni tajnik Siniša Krajač primio je zahvalnicu HOO-u iz ruku predsjednika HGS-a Marija Možnika (foto: HGS)

Osijek, 12. lipnja 2021. - Na godišnjoj skupštini Hrvatskog gimnastičkog saveza (HGS), prvoj od državnog osamostaljenja održanoj u Osijeku, članovi gimnastičke obitelji imali su priliku biti i dio spektakla - DOBRO Svjetskog kupa u dvorani Gradski vrt.

 

Skupštini je nazočio i novi glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač koji je u svečanom dijelu sjednice primio posebnu zahvalnicu, uručenu HOO-u za suradnju i doprinos razvoju gimnastičkog sporta.
Zahvalnice su primili i Ministarstvo turizma i sporta, mr. Mimi Vurdelja koja u HOO-u neumorno brine o zdravlju i ispravnoj prehrani sportaša te je uvijek na raspolaganju svim savezima za pomoć, pogotovo u ovo pandemijsko vrijeme, zatim - humanitarna nizozemska organizacija Sports for Children i gos. Stefan Grothuis (pomogli su opremiti nekoliko gimnastičkih dvorana u RH), te partneri HGS-a Hrvatska elektroprivreda i Jadranski naftovod.

Nagrade za životno djelo ove godine pripadaju dr. sc. Jasenki Wolf Cvitak, Alojzu Petroviću te posthumno Borisu Pintariću.
Plakete za doprinos razvoju gimnastičkog sporta primili su dr. sc. Ljerka Srhoj, Jana Oplanić i Tihana Milas Bezjak, a diplomu Tomislav Gudek. (hgs/hoo)