Kairo, 5. lipnja 2021. - Hrvatski gimnastičar Jakov Vlahek osvojio je srebrnu medalju u disciplini konj s hvataljkama na Svjetskom kupu u Kairu, dok je Marko Jovičić zauzeo 8. mjesto. Član ZTD Hrvatski Sokol bio je drugi s ocjenom 13,770  te je u svom drugom finalu Svjetskog kupa u karijeri osvojio i drugu medalju (prethodno bronca u Varni 2017.).

Marko Jovičić iz Gimnastičkog kluba Rijeka imao je premijeru i na svom prvom turniru Svjetskog kupa završio je kao 8. u finalu partera (13,070).
Hrvatska gimnastika u Kairu je stigla do ukupno 273 muška finala na turnirima svjetskih kupova od državnog osamostaljenja do danas te do ukupno 108. medalje, a Vlahekova medalja je 32. srebrnog sjaja.
Ako gledamo i mušku i žensku sportsku gimnastiku onda smo u Kairu došli do brojke od ukupno 380 finala, 140 medalja i 47 srebrne medalje.

Srebro Jakova Vlaheka sjajna je najava za iduću postaju Svjetskog kupa - od 10. do 13. lipnja Osijek je domaćin DOBRO Svjetskog kupa, na kojem će hrvatsku reprezentaciju činiti: Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović, Jakov Vlahek, Filip Boroša, Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker i Sara Šulekić.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Jakovu Vlaheku osvajanje srebrnog odličja na Svjetskom kupu u Kairu!