Varna, Zagreb, 30. svibnja 2021. - Dva gimnastička zlatna odličja stižu iz Bugarske u Hrvatsku sa Svjetskog kupa u Varni, a zaslužili su ih mladi Aurel Benović u subotnjem finalu na parteru i Tin Srbić, dan kasnije na preči.

U svom četvrtom finalu u karijeri prošlogodišnji europski doprvak Aurel Benović osvojio je drugo zlato na turnirima SK-a. Nakon Mersina 2019. godine, 20-godišnji Osječanin "pozlatio" je i nastup na parteru u Varni, a u riznici medalja ima i broncu sa Svjetskog kupa u Koperu 2019. godine. Benović je slavio sa 14,950 bodova (startna ocjena 6.5), ostavivši iza sebe aktualnog dvostrukog svjetskog doprvaka i prošlogodišnjeg europskog prvaka, Izraelca Artema Dolgopjata (istih 14,950 bodova, ali veća startna ocjena, 6.6). Brončani je bio Britanac Hayden Andrew Skinner sa 14,600 bodova.

Aktualni svjetski doprvak i olimpijac za Tokio, Tin Srbić, donio je Hrvatskoj drugo zlato na Svjetskom kupu u Varni. Pobijedio je s velikih 14.850, srebrni je bio Talijan Carlo Macchini (14.650), a brončani Mađar Krisztian Balazs (14.350). Srbić je u Varni došao do svog 20. uzastopnog finala na turnirima SK-a, ukupno 21. u karijeri i čak 15. medalje. Ovo mu je osmo zlato, a do sada je osvojio i 3 srebra te 4 bronce.

To je dosad 32. hrvatski trijumf na turnirima Svjetskog kupa u muškoj sportskoj gimnastici, te ukupno 37., gledamo li pobjede obje reprezentacije.

Nakon subotnjeg 4. mjesta na gredi, naša dvostruka ženska finalistica, Ana Đerek, u nedjelju je pak na parteru bila šesta i baš kao i Srbić i Benović potvrdila da je spremna za Svjetski kup u Osijeku ("DOBRO World Cup") koji je na rasporedu od 10. do 13. lipnja.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Aurelu Benoviću i Tinu Srbiću osvajanje zlatnih odličja na Svjetskom kupu u Varni!