Zagreb, 20. prosinca 2020. - Nakon gimnastičara prošlog vikenda, i najbolje hrvatske gimnastičarke nastupile su u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji  na Europskom prvenstvu u turskom Mersinu. Uz povijesni uspjeh reprezentacije (Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker, Tina Zelčić i Petra Furač) - 6. mjesto u ekipnoj konkurenciji, brojne zapažene pojedinačne nastupe i titulu najelegantnije gimnastičarke Ani Đerek, stigla je i jedna medalja.

Juniorska reprezentativka Sara Šulekić (15) osvojila je naslov europske doprvakinje na dvovisinskim ručama, što je prva ženska medalja hrvatske sportske gimnastike u povijesti EP-a. Druga hrvatska predstavnica u istom finalu Nika Kukuljan Frleta zauzela je šesto mjesto. Sara Šulekić je u nedjeljnom programu EP-a nastupila u tri finala. Na preskoku je bila šesta, a u vježbi na tlu osma. Disciplinu preskok Antea Ercegović je završila kao sedma.

Povijesni domet u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji Hrvatskoj je donijela dvostruka finalistica Christina Zwicker, šestim mjestom na dvovisinskim ručama i sedmim mjestom na gredi. Vrlo zapažen nastup hrvatskih gimnastičarki na 33. EP-u u sportskoj gimnastici upotpunila je Tijana Korent osmim mjestom u finalu discipline preskok.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita juniorki Sari Šulekić osvajanje srebrne medalje, a seniorskim reprezentativkama povijesne domete hrvatske sportske gimnastike u europskoj konkurenciji!