Knin, 6. kolovoza 2020. - U kninskoj Gradskoj vijećnici održana je osnivačka skupština Gimnastičkog kluba Knin, kojoj su nazočili utemeljitelji kluba, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik te predstavnici gradskog poglavarstva Grada Knina.

Nakon kraće rasprave, jednoglasno je prihvaćena odluka o osnivanju kluba, a za predsjednicu je izabrana Josipa Šiško. Dopredsjednik kluba je njegov idejni začetnik Mario Škegro, koji je i vodio osnivačku skupštinu, a u pozdravnom govoru je pojasnio i razloge inicijative o osnivanju GK Knin:
- S obzirom da sam odrastao u Kninu te završio Kineziološki fakultet u Zagrebu, uvidio sam da gradu Kninu nedostaje jedan od bazičnih sportova, koji je izuzetno koristan za zdravi rast i razvoj djece, a osim toga, odlična je baza za uspjeh u mnogim drugim sportovima. Osjećajući i dalje povezanost sa svojim gradom, odlučio sam stečeno iskustvo u području sporta iskoristiti za pokretanje izuzetno korisnog, zdravog i popularnog sporta u gradu Kninu.

Novoizabrana predsjednica GK Knin, Josipa Šiško, objasnila je ciljeve djelovanja kluba, a u dugoročnoj viziji su i natjecateljske ambicije:
- Cilj ovog kluba je omogućiti djeci grada Knina bavljenje bazičnim sportom koji je iznimno značajan za razvoj motoričkih znanja i sposobnosti koje će im koristiti za cijeli život, neovisno o tome hoće li se baviti vrhunskim sportom ili rekreativno. Klub će biti orijentiran prema rekreativnom bavljenju gimnastikom dok se ne stvore uvjeti za vrhunsku gimnastiku.

Član Upravnog odbora je i Anita Ercegovac, poznata po aktivnom djelovanju u grad Kninu i šire. Istaknula je da joj je drago da može biti podrška još jednoj lijepoj priči za djecu i mlade grada Knina.
Marijo Možnik kazao je kako unutar Hrvatskog gimnastičkog saveza trenutno djeluje 53 kluba u kojima trenira preko 12.000 djece:
Jedan od mojih ciljeva je širenje gimnastike u sve dijelove Hrvatske, pa i tamo gdje dosad nismo imali gimnastičkih klubova, kao što je grad Knin. Hrvatski gimnastički savez će pružiti svu moguću podršku u radu novoosnovanog Kluba. Drago mi je da sam u dva dana mogao prisustvovati na dva lijepa događaja, 5.8. obljetnica Oluje u Kninu te 6.8. osnivačka Skupština Gimnastičkog kluba Knin.

Želeći GK Knin uspješno djelovanje i dugovječnost, Hrvatski olimpijski odbor čestita kninskim sportskim entuzijastima na oživotvorenju ideje, a Hrvatskom gimnastičkom savezu i Zajednici sportova Grada Knina na novom članu!  (hgs/hoo/vk)