Zagreb, 30. svibnja 2020. - Trofejni hrvatski gimnastičar Marijo Možnik jednoglasnom je odlukom izabran za predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza (HGS) na subotnjoj izbornoj skupštini udruge u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu.

Bivši europski prvak (2015.) i doprvak (2012.) te brončani sa SP-a 2014. godine na preči, koji se u međuvremenu dokazao i u akademskoj zajednici, stekavši naslov doktora znanosti, bio je jedini kandidat za čelnika HGS-a na izbornoj skupštini. Dosadašnji predsjednik Stevo Tkalčec nije se kandidirao za treći mandat. Iza njega je ostalo iznimno uspješno devetogodišnje predsjedničko razdoblje, u kojem se hrvatska gimnastilka sjajnim rezultatskim ostvarenjima vratila na veliku svjetsku pozornicu.

 

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora - Zlatko Mateša i Josip Čop - uputili su čestitku novoizabranom predsjedniku HGS-a Mariju Možniku, zahvalivši pritom i dosadašnjem prvom dužnosniku hrvatske gimnastike, članu Vijeća HOO-a Stevi Tkalčecu.

 

Dragi Marijo,

neka te na novoj dužnosti uvijek vodi ambicija za boljitkom hrvatske gimnastike koja se u mandatima tvoga prethodnika sjajno etablirala u europskoj i svjetskoj konkurenciji. Od srca ti čestitamo na izboru za predsjednika HGS-a, ali i na odluci da kroz dužnosničku karijeru ostaneš dijelom hrvatskog sporta kojeg si proslavio svojim gimnastičkim umijećem. Istinskom zaljubljeniku u gimnastiku, gosp. Tkalčecu, zahvaljujemo na velikom doprinosu razvoju i napretku tog sporta u Hrvatskoj, želeći mu da i dalje ostane blizu gimnastičkom sportu.