Zagreb, 13. listopada 2019. - Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju na preči na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u Stuttgartu (Njemačka), postavši ujedno i prvi naš gimnastičar s dvije medalje na svjetskim prvenstvima. Podsjetimo, prije dvije godine na SP-u u Montrealu (Kanada) bio je senzacionalni svjetski prvak, a prošle godine također je nastupio u finalu SP-a. Nakon Stuttgarta, svjetski doprvak može se usmjeriti prema najvažnijem cilju svoje karijere - nastupu na OI u Tokiju, za koje je upravo na ovom SP-u osigurao 'vizu'.

Iako je zbog ozljede zgloba lijeve ruke morao vježbati s nižom početnom ocjenom i odustati od nekih planiranih elemenata, Tin Srbić je vrlo dobrom izvedbom zaslužio 14,666 bodova, što se kasnije pokazalo dovoljnim za srebrnu kolajnu. Svjetskim prvakom postao je Brazilac Arthur Mariano sa 14,900 bodova, dok je brončano odličje pripalo Rusu Arturu Dalalojanu (14,533).

 

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - Zlatko Mateša i Josip Čop - čestitali su Tinu Srbiću veliki uspjeh na SP-u u Stuttgartu:

 

Dragi Tine,

osvajanjem srebrnog odličja na preči u najjačoj konkurenciji potvrdio si pripadnost svjetskoj gimnastičkoj eliti. Sa statusom evidentnog olimpijskog kandidata za Igre u Tokiju ostvario si preduvjet za novu lijepu priču hrvatskog sporta. U ime cijele hrvatske olimpijske obitelji čestitamo ti na dvostrukom pothvatu, sa željom da svoju trofejnu kolekciju dogodine obogatiš i olimpijskim odličjem!  (hoo/vk)