Osijek, 26. svibnja 2019. - Gimnastički Svjetski kup (DOBRO World Cup Osijek 2019) u osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt donio je Hrvatskoj dva najsjajnija odličja. Nakon subotnjeg zlata Roberta Seligmana u disciplini konj s hvataljkama, drugog finalnog dana ponajbolja hrvatska gimnastičarka Ana Đerek pobrinula se za još jednu zlatnu medalju. U finalu partera Ana je briljantno izvela vježbu te za nju dobila visoku ocjenu 13.033, vrijednu prvog mjesta. S jednakim brojem bodova druga je na parteru bila Ukrajinka Angelina Radivilova koja je, unatoč većoj startnoj ocjeni, imala slabiju izvedbu od Ane.

I četvrtim mjestom grede Ana je nadmašila svoj dosad najbolji plasman iz Osijeka (za odličje je nedostajalo 0,034. boda). Zlatna medalja s partera na osječkom Svjetskom kupu drugo je Anino zlato u karijeri, nakon što je 2018. odličje istog sjaja osvojila na natjecanju u Bakuu.
Drugi hrvatski predstavnik u nedjeljnim finalima bio je aktualni europski doprvak Tin Srbić. On je u finalu preče izvodio svoju novu, vrlo zahtjevnu vježbu, koja bi vrhunac trebala doživjeti na SP-u u Stuttgartu. Nažalost, Tin nije stigao do svog trećeg uzastopnog zlata u Osijeku. Zbog pada na početku vježbe pripalo mu je šesto mjesto s ocjenom 12.933.

Podsjetimo, domaćin i ovogodišnje zaštitno lice osječkog Svjetskog kupa, Robert Seligman, osvojio je u subotu zlatnu medalju vježbom na konju s hvataljkama s ocjenom 14.533. Nakon 11 godina, koliko nastupa u svom rodnom gradu, izborio je svoje prvo „osječko“ zlato... Tijana Tkalčec je u preskoku bila peta, a Aurel Benović na parteru - sedmi.  

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita gimnastičkoj reprezentaciji uspješan nastup na Svjetskom kupu u Osijeku, s čak šest finalnih nastupa. Posebne čestitke osvajačima zlatnih kolajni Ani Đerek i Robertu Seligmanu te organizatorima natjecanja na još jednom sjajnom domaćinstvu!  (hoo/vk)