Szczecin, 14. travnja 2019. - Na seniorskom Europskom prvenstvu u gimnastici, netom završenom u poljskom Szczecinu, 22-godišnji Tin Srbić prvi put u karijeri završio je na pobjedničkom postolju, postavši kontinentalni doprvak u disciplini preča. Do srebrnog odličja u finalnoj vježbi na preči Tin je stigao nakon vrlo dobre i kudikamo zahtjevnije izvedbe u odnosu na poluzavršnicu i kvalifikacije. U finalu je dobio dosad najbolju ocjenu 14.900, a bolje od njegova ocijenjen je samo nastup favorita, legendarnog Nizozemca Epkea Zonderlanda. Trostruki europski i svjetski prvak te olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine, dobio je zlata vrijednih 15.266. Broncu je osvojio Rus Artur Dalalojan s ocjenom 14.800.

 

Čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop - čestitali su Tinu Srbiću novi veliki uspjeh:

Dragi naš Tine,

nakon senzacionalnog svjetskog zlata iz Montreala otprije dvije godine, razveselio si nas novom vrijednom kolajnom - srebrom na Europskom prvenstvu. U ime hrvatske olimpijske obitelji čestitamo ti naslov europskog doprvaka! Višegodišnji uspješan niz i sve bogatija kolekcija trofeja hrvatske gimnastike otvara nam nadu i za Olimpijske igre u Tokiju 2020. pa ti od srca želimo i obogaćenje vlastite trofejne kolekcije...