Glasgow, 12. kolovoza 2018. - Fantastičan vikend hrvatskog sporta (sa svjetskim jedriličarskim i europskim atletskim zlatom), upotpunio je gimnastičar Robert Seligman (32) osvajanjem srebrnog odličja u disciplini konj s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Glasgowu.

Osječanin je vrlo dobro odradio finalnu vježbu, za koju je identično bodovno ocijenjen kao Slovenac Sašo Bertoncelj (14.866), s kojim je i podijelio europsko srebro. Zlato je osvojio 19-godišnji Irac Rhys McClenaghan sjajnom izvedbom i ocjenom 15.300. Drugi hrvatski predstavnik u istom finalu, Filip Ude (32), završio je nastup na šestom mjestu (14.000).

Ovo je šesta medalja hrvatskih gimnastičara s europskih prvenstava, a deset godina i tri mjeseca prošlo je od posljednje Seligmanove europske medalje - bronce s EP-a u Lausannei 2008. godine.

Robert Seligman ove je godine bio i jedan od hrvatskih junaka Mediteranskih igara u Tarragoni, kada je, unatoč trodnevnoj crijevnoj virozi i dehidraciji, odlučio nastupiti u prethodno izborenom finalu konja s hvataljkama. Iako vidno iscrpljen bolešću, na iznenađenje svih, poglavito hrvatske liječničke službe, osvojio je srebrno odličje, a prema finalnoj izvedbi - zaslužio je i zlato…

Čestitku za izboreno srebro na EP-u u Glasgowu Seligmanu su uputili i vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop:

Dragi Roberte,

europskim srebrom u Glasgowu nastavio si trofejni niz naše gimnastike i zaokružio iznimno uspješan vikend hrvatskog sporta. U ime hrvatske olimpijske obitelji od srca ti čestitamo na uspjehu, uz želju da nas gimnastički sport razveseli i olimpijskim odličjem na Igrama u Tokiju 2020. godine. (hoo/vk)