Zagreb, 18. lipnja 2018. - Povodom skorašnjeg Dana državnosti Republike Hrvatske državna poglavarica Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz područja društvenih i humanističkih djelatnosti - gospodarstva, sporta, turizma, zdravstva, vatrogastva, spasilačkih službi, braniteljskih prava, očuvanja nacionalnog identiteta Hrvata u iseljeništvu…

Za izniman sportski uspjeh i osvajanje zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u gimnastici u Montrealu 2017. godine, te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Redom hrvatskog pletera odlikovan je Tin Srbić, dvostruko najbolji hrvatski sportaš u prošloj godini - u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora i Sportskih novosti.
Jednako tako, za iznimne sportske i humanitarne pothvate promicanjem daljinskog plivanja, te doprinos promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Redom hrvatskog pletera odlikovana je Dina Levačić.
Na svečanosti uručenja državnih odlikovanja u Predsjedničkim dvorima na Pantovčaku Hrvatski olimpijski odbor predstavljao je član Vijeća HOO-a i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec. (hoo/vk)