HRVATSKI GIMNASTIČKI SAVEZ

www.hgs.hr

 

 

hr-gimnasticki-savezPredsjednik Mario Možnik 
Glavna tajnica Margareta Jurčić

 

Hrvatski gimnastički savez osnovan je 6. studenoga 1904. godine na Sušaku - Rijeka.
Član je Federation Internationale de Gymnastique (FIG) -
Međunarodne gimnastičke federacije od 26. lipnja 1907. godine.
(izvor: Almanah 2010./2011.)

 

 


Sjedište

Trg Krešimira Ćosića 11
HR - 10000 Zagreb

 

Tel. +385 1 3012324
Faks +385 1 3091003
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kopar, 19. lipnja 2022. - Još jedan vrijedan rezultatski domet ostvarili su hrvatski predstavnici u gimnastičkom Svjetskom kupu. Olimpijka Ana Đerek osvojila je nove dvije medalje, nastavivši fantastičan trofejni niz. Nakon Varne (zlato na gredi i bronca na tlu) i Osijeka (srebro na gredi i tlu), u nedjelju se dva puta penjala na postolje u Kopru (zlato i srebro). Zlatnu medalju ponovno imamo i na konju s hvataljkama, ovaj put u "režiji" mladog Matea Žugeca. 

Osijek, 12. lipnja 2022. - Završnog dana gimnastičkog DOBRO Svjetskog kupa u Osijeku tri odličja su nam donijeli naši sjajni olimpijci. Subotnjim najsjajnijim kolajnama Roberta Seligmana i Aurela Benovića, u nedjeljnom je programu Tin Srbić dodao zlato na preči, a Ana Đerek dvije srebrne medalje - na gredi i tlu - za kraj dosad najuspješnijeg nastupa hrvatskih reprezentativaca na Svjetskom kupu u osječkom Gradskom vrtu. A uz redovito vrhunsku organizaciju, bilo mu je to 13. izdanje. 

Osijek, 11. lipnja 2022. - Prvog dana finalnih natjecanja na DOBRO Svjetskom kupu u Osijeku, hrvatski gimnastički reprezentativci Robert Seligman i Aurel Benović osvojili su zlatna odličja. Osječki dvojac odradio je fantastične vježbe na konju s hvataljkama (Seligman) i na tlu (Benović), razgalivši ispunjenu dvoranu Gradski vrt.