HRVATSKI BOKSAČKI SAVEZ

www.boks-savez.hr

 

 

hr-boksacki-savez
Predsjednik Bono Bošnjak
Glavni tajnik Marko Marović

Hrvatski boksački savez osnovan je 22. listopada 1921. godine u Zagrebu.
Član je Amateur International Boxing Association (AIBA) -
Međunarodne amaterske boksačke organizacije od 20. veljače 1992. godine
i European Amateur Boxing Association (EABA) - Europske amaterske boksačke organizacije od 16. ožujka 1991. godine.

 

 

 

Sjedište

Trg Krešimira Ćosića 11
HR - 10000 Zagreb

 

Tel.  +385 1 3012331
Faks  +385 1 3041562
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zagreb, 8. studenoga 2020. - Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović ostvario je 12. pobjedu u profesionalnoj karijeri, pobijedivši u Miamiju (SAD) Amerikanca Rydella Bookera nakon prekida dvoboja u petoj rundi. Iako je 39-ogodišnji Booker ušao u meč s 2,4 kilograma više od Hrgovića, već u drugoj rundi završio je na podu, ali je nakon sudačkog brojanja nastavio borbu.

Zagreb, 8. prosinca 2019. - Hrvatski boksač Filip Hrgović nastavio je pobjednički niz u profesionalnoj karijeri. U dvoboju teške kategorije, održanom u glavnom gradu Saudijske Arabije Riyadu, Hrgović je u novom vrlo uvjerljivom nastupu nokautom u trećoj rundi pobijedio 37-godišnjeg Amerikanca Erica Molinu. Bila je to deseta pobjeda Filipa Hrgovića u jednako toliko profesionalnih borbi, a Amerikanac meksičkih korijena, koji se u karijeri dva puta borio za naslov svjetskog prvaka, predstavljao je našem teškašu i dosad najozbiljniju prepreku.

Zagreb, 16. rujna 2019. - Tročlano izaslanstvo Hrvatskog boksačkog saveza (HBS), koje su činili predsjednik Bono Bošnjak, glavni tajnik Marko Marović i čelnik Zagrebačkog boksačkog saveza Nenad Ivanković, boravilo je na prijamu u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) na temu predstojećih boksačkih olimpijskih kvalifikacija. U konstruktivnom razgovoru s glavnim tajnikom HOO-a Josipom Čopom i djelatnicima HOO-ova Olimpijskog programa Damirom Šegotom i Zoranom Štefecom, konstatirano je da HBS mora odlučiti o kandidatu za europske kvalifikacije u ožujku 2020. u Londonu i završne svjetske kvalifikacije u svibnju 2020. u Parizu.