HRVATSKI BOKSAČKI SAVEZ

www.boks-savez.hr

 

 

hr-boksacki-savez
Predsjednik Bono Bošnjak
Glavni tajnik Marko Marović

Hrvatski boksački savez osnovan je 22. listopada 1921. godine u Zagrebu.
Član je Amateur International Boxing Association (AIBA) -
Međunarodne amaterske boksačke organizacije od 20. veljače 1992. godine
i European Amateur Boxing Association (EABA) - Europske amaterske boksačke organizacije od 16. ožujka 1991. godine.

 

 

 

Sjedište

Trg Krešimira Ćosića 11
HR - 10000 Zagreb

 

Tel.  +385 1 3012331
Faks  +385 1 3041562
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zagreb, 8. prosinca 2019. - Hrvatski boksač Filip Hrgović nastavio je pobjednički niz u profesionalnoj karijeri. U dvoboju teške kategorije, održanom u glavnom gradu Saudijske Arabije Riyadu, Hrgović je u novom vrlo uvjerljivom nastupu nokautom u trećoj rundi pobijedio 37-godišnjeg Amerikanca Erica Molinu. Bila je to deseta pobjeda Filipa Hrgovića u jednako toliko profesionalnih borbi, a Amerikanac meksičkih korijena, koji se u karijeri dva puta borio za naslov svjetskog prvaka, predstavljao je našem teškašu i dosad najozbiljniju prepreku.

Zagreb, 16. rujna 2019. - Tročlano izaslanstvo Hrvatskog boksačkog saveza (HBS), koje su činili predsjednik Bono Bošnjak, glavni tajnik Marko Marović i čelnik Zagrebačkog boksačkog saveza Nenad Ivanković, boravilo je na prijamu u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) na temu predstojećih boksačkih olimpijskih kvalifikacija. U konstruktivnom razgovoru s glavnim tajnikom HOO-a Josipom Čopom i djelatnicima HOO-ova Olimpijskog programa Damirom Šegotom i Zoranom Štefecom, konstatirano je da HBS mora odlučiti o kandidatu za europske kvalifikacije u ožujku 2020. u Londonu i završne svjetske kvalifikacije u svibnju 2020. u Parizu.

Moskva, 23. veljače 2019. - Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) Bono Bošnjak po drugi put zaredom izabran je u Izvršni odbor Europske boksačke konfederacije (EUBC). Na izbornom Kongresu EUBC-a u Moskvi Bošnjak je s najvećim brojem glasova (26 od 38) dobio novi četverogodišnji mandat u vodećem boksačkom tijelu Starog kontinenta. Uz Bošnjaka, u radu moskovskog kongresa EUBC-a sudjelovali su i dopredsjednik HBS-a Mladen Mikolčević te savjetnik Jurica Runtić, a sam kongres pokazao je da je europska boksačka obitelj prilično složna. Dvodnevno zasjedanje donijelo je pozitivno ozračje uoči početka kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.