Montpellier, 7. lipnja 2021. - Najbolji hrvatski bikliclist slobodnim načinom Marin Ranteš osvojio je brončano odličje Svjetskom BMX Freestyle prvenstvu u Montpellieru (Francuska). Mladi Varaždinac ovim je pothvatom ušao u povijest hrvatskog biciklizma jer je ostvario ujedno i najveći uspjeh jednog hrvatskog biciklista na ovako velikom natjecanju.

Rantešu je ovo treće svjetsko prvenstvo u karijeri i najbolji ostvareni rezultat do sada. Pogled s rampe dijelio je s nekim od najvećih BMX imena današnjice - Australcem Loganom Martinom koji je osvojio zlato, dok je Amerikanac Daniel Sandoval osvojio srebro.

- Presretan sam što sam mogao voziti pod hrvatskom zastavom na UCI BMX Freestyle World Championshipu i zadovoljan sam osvojenom broncom. Bila je velika pauza s natjecanjima radi Covid-19 situacije i uz to sam prošle godine u rujnu imao operaciju ramena. Stvarno sam radio jako puno da bih stigao do ovakvog rezultata. Zahvaljujem se svima koji su bili uz mene u teškim i dobrim situacijama u protekloj godini dana - izjavio je Marin Ranteš.

Ovo mu je i najveći uspjeh dosad na velikim međunarodnim kontestima, na kojima je bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa 2018. u kineskom Chengdu, drugi na Europskom prvenstvu, uz nekoliko pobjedničkih postolja na postajama Svjetskog kupa.

BMX Free Style je odnedavno olimpijska disciplina i prvi put će se predstaviti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, a na OI će nastupiti samo po devet muškaraca i žena. (hina/hoo)

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Marinu Rantešu osvajanje svjetske bronce i želi mu ostvarenje olimpijskih ambicija!