Zagreb, 7. ožujka 2021. - Na subotnjem 33. izbornom kongresu Europske biciklističke federacije (UEC), održanom elektroničkimm načinom, predstavnici 50 država-članica birali su i novo vodstvo. Nakon pozdravnih riječi, dosadašnji predsjednik Rocco Cataneo objavio je da se zbog brojnih profesionalnih obveza neće kandidirati za novi mandat.

Glavni tajnik UEC-a Enrico della Casa podnio je izvješća za 2020. godinu, koja je unatoč pandemiji Covid-19 i brojnim otkazanim natjecanjima, uz zamjenske organizatore, ipak uspješno okončana, uz pozitivan financijski učinak.

U  izbornom procesu za novog predsjednika UEC-a jedini kandidat je bio upravo dosadašnji glavni tajnik Enrico della Casa, koji je jednoglasnom odlukom izabran na novu  dužnost. Većinom glasova u Upravni odbor UEC-a izabrani su predstavnici Danske, Portugala, Rusije i Bugarske te dvije predstavnice - Slovačke i Bjelorusije, koje su kooptirane izravnim putem.

Zatim se pristupilo izboru 15 delegata glasača (voting delegates), koji će u idućem četverogodišnjem razdoblju predstavljati 50 europskih država, članica UEC-a, te imati pravo glasa u Svjetskoj biciklističkoj organizaciji (UCI). Među njima je izabran i predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza (HBS) Tomislav Zadro, što je velika čast, ali i priznanje cijelom HBS-u. (izvor: HBS)

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Tomislavu Zadri na osobnom priznanju, kao i cjelokupnom HBS-u, čiji je kvalitetan rad prepoznala i na ovaj način valorizirala matična kontinentalna organizacija.