Montpellier, 13. svibnja 2018. - Hrvatski biciklist Marin Ranteš postigao je iznimno vrijedan rezultat, osvojivši treće mjesto u Montpellieru (Francuska) na drugoj postaji prestižne MBX lige FISE (Festival International des Sports Extremes) u disciplini BMX Free Style.

Podsjetimo, naš najpoznatiji vozač BMX-a, koji je domaću publiku oduševljavao i sjajnim nastupima na osječkom Pannonian Challengeu, prošlog je mjeseca u Hirošimi ozlijedio gležanj na početnoj etapi svjetske BMX lige, međutim, uspio se vratiti u elitu već na prvom natjecanju.
BMX Free Style je odnedavno olimpijska disciplina i prvi put će se predstaviti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.
Treba li uopće isticati da je odvažnom Varaždincu glavni cilj dosadašnje karijere usmjeren upravo na olimpijski debi za dvije godine u Japanu? U ovom trenutku glavna nam je (pred)olimpijska uzdanica u toj atraktivnoj biciklističkoj disciplini.
Osim prigodnih darova organizatora, Marinu Rantešu je za treće mjesto u Montpellieru pripala i novčana nagrada od 2000 eura. (hbs/hoo/vk)