HRVATSKI BICIKLISTIČKI SAVEZ

http://www.hbs.hr/

 

 

hr-biciklisticki-savez Predsjednik Tomislav Zadro
Glavni tajnik Ivana Ruszkowski

 

Hrvatski biciklistički savez osnovan je 1894. u Zagrebu.
Član je Union Cycliste Internationale (UCI) - Međunarodne biciklističke federacije od 24. srpnja 1992. godine i
Union Europeenne de Cyclisme (UEC) - Europske biciklističke federacije od 18. rujna 1992. godine.
(izvor: Almanah 2010./2011.)

 Sjedište

Trg Krešimira Ćosića 11
HR - 10000 Zagreb

 

Tel/fax: +385  1 3012347
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Sptv, listopad 2011. - Moj savez: Hrvatski biciklistički savez

Zagreb, 7. ožujka 2021. - Na subotnjem 33. izbornom kongresu Europske biciklističke federacije (UEC), održanom elektroničkimm načinom, predstavnici 50 država-članica birali su i novo vodstvo. Nakon pozdravnih riječi, dosadašnji predsjednik Rocco Cataneo objavio je da se zbog brojnih profesionalnih obveza neće kandidirati za novi mandat.

Zagreb, 11. rujna 2020. - Na izbornoj skupštini Hrvatskog biciklističkog saveza (HBS), održanoj u petak u prostorijama tvornice Kraš u Zagrebu, za predsjednika HBS-a ponovno je izabran Tomislav Zadro. Kvalitetan i učinkovit rad u prošlom mandatu uvjerljivom je većinom glasova rezultirao iznova ukazanim povjerenjem Zadri za vođenje Saveza u idućem četverogodišnjem mandatu.

Zagreb, 2. listopada 2019. - Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop primili su u prostorijama nacionalne olimpijske udruge u Zagrebu izaslanstvo Hrvatskog biciklističkog saveza (HBS), njegova čelnika Tomislava Zadru i predsjednika BMX odbora pri HBS-u Juricu Baraća. Gosti su izvijestili vodstvo HOO-a o želji i nakani da se vrlo atraktivno međunarodno BMX natjecanje - osječki Pannonian Challenge, podigne na višu organizacijsku razinu i uvrsti u kalendar Svjetskog kupa.