Vrsar, 18. listopada 2020. - Nakon što je u petak otvorio konferencijski dio porečkog Sport Festa aktualnostima i iznova iskazanim optimizmom na temu održavanja Olimpijskih igara u Tokiju (u ljeto 2021. godine), predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša u sportskom je, štoviše, i natjecateljskom duhu završio boravak u Istri.

 

Na zrakoplovnom Alpe - Jadran prvenstvu, u organizaciji Aerokluba Vrsar i na prostorima zračne luke tog istarskog gradića, Mateša je u svojoj ultralakoj letjelici osvojio drugo mjesto u kategoriji discipline precizno slijetanje. Uz pojedinačnu srebrnu kolajnu s prigodnim pokalom za doprvaka, što je osvojio i prije dvije godine, čelnik HOO-a ovom se prigodom okitio i srebrnim odličjem u ukupnom poretku.  

Uz podatak da već 36 godina jednom tjedno igra vaterpolo, a više od 50 godina jedan dan u tjednu rezerviran mu je za rekreativni "hakl" (mali nogomet), predsjednik HOO-a u šestom mandatu nastavlja osvajati i odličja u zrakoplovnim letovima. I to - u međunarodnoj konkurenciji kao član AK Vrsar.

 

Čestitamo!