Zagreb, 30. srpnja 2018. - Dok naši sportaši diljem svijeta osvajaju kolajne za Lijepu našu, jedna medalja, pristigla u ponedjeljak u Hrvatski olimpijski odbor (HOO), bila je više nego zanimljiva.

Srebrnu kolajnu, skupa s prigodnim pokalom za doprvaka, donio je osobno predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Naime, minulog vikenda na zrakoplovnom Kup natjecanju u organizaciji Aerokluba Vrsar na prostorima zračne luke istoimenog istarskog gradića, Mateša je osvojio drugo mjesto u kategoriji ultralakog (ultra light) preciznog slijetanja.

- Makar su me zezali da mi srebro ne ide uz ime, kao ni izborniku Daliću, stvarno je veliko zadovoljstvo i čast biti drugi iza slovenske letačke legende Benjamina Ličera - poruka je Zlatka Mateše.

Budući da je natjecanje imalo i međunarodnu odrednicu, dopušten, štoviše i poželjan, bio je i nastup zrakoplovaca iz inozemstva. S obzirom na 40-godišnje letačko iskustvo (i borbu s više od 300 požara u karijeri), Slovenac Benjamin Ličer Benđo iz AK Portorož očekivano je ostvario najbolji rezultat.
U tri loptačka sporta kojima se rekreativno bavi - vaterpolo, nogomet i odbojka na pijesku, predsjednik HOO-a vezan je za Zagreb, dok je u zrakoplovnim letovima njegova klupska destinacija AK Vrsar. Osim škole letenja, AK Vrsar ima u programu i akrobatske letove, školu padobranstva te adrenalinske skokove u tandemu. (hoo/vk)