Zagreb, 7. studenog - Veseljka Klobučarić Pirc, Helena Janson, Petra Džidara, Jadranka Zaradić i Ina Muharemović vlasnice ekipne brončane medalje s ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Osijeku, Pirc ...

Zagreb, 7. studenog - Veseljka Klobučarić Pirc, Helena Janson, Petra Džidara, Jadranka Zaradić i Ina Muharemović vlasnice ekipne brončane medalje s ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Osijeku, Pirc je osvojila i pojedinačno srebrnu, jedan od najboljih sportskih rezultata u posljednjem desetljeću ove atraktivne sportske grane, dio je izaslanstva Hrvatskog zrakoplovnog saveza kojeg su ugostili predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop.

U utorak, 7. studenoga u sjedištu HOO-a, izaslanstvo Saveza na čelu s predsjednikom i glavnim tajnikom Tonćijem Panzom i Tomislavom Vajdom, uz vrsne sportašice čelnici HOO-a, izmijenili su u srdačnom razgovoru i mišljenje o nizu zanimljivosti ali i poteškoća u sportu u kojem, unatoč velikoj atraktivnosti nedostaju, prema njihovim riječima, financijska potpora prvenstveno juniorskih vrsta.

Nabavka skupocjene opreme, složenost priprema i organizacija učenja, izbor stručnjaka za rad s mlađima samo je dio pitanja o kojima su sugovornici zajednički tražili moguća rješenja i unutar HOO-a i matičnog saveza s kojim, kako su izjavile reprezentativke, odlično surađuju. Jedna od mogućnosti sufinanciranja je prema kriterijima zajedničkog programa županijskih sportskih i drugih lokalnih zajednica za projekte u kojima bi hrvatsko padobranstvo dobilo cjelovitiju potporu, a u korist mlađih članova ove zahtjevne sportske grane.