Zagreb, 12. siječnja 2021. - Na godišnjoj sjednici skupštine Europskog sportskog plesnog saveza (DanceSport Europe), održanoj online načinom u prosincu 2020. godine, predsjednica Hrvatskog sportskog plesnog saveza (HSPS) Dragana Majcen uvjerljivom je većinom glasova izabrana za glavnu tajnicu. 

- Iznimno mi je zadovoljstvo da su kolege iz Europe u meni prepoznali osobu koja ima dovoljno iskustava, znanja, kao i entuzijazma, za obavljanje poslova glavne tajnice, a ujedno i članice Managing Committee DanceSport Europe. Vjerujem da ću svojim radom i idejama na najbolji način zahvaliti kolegama na kandidaturi kao i ukazanom povjerenju. Veliki je to korak u osobnom sportskom razvoju, ali ujedno to vidim kao priliku i obvezu za promociju Republike Hrvatske i naših sportaša.  Budući da je pripadnicama ženskog spola, zbog ostalih životnih uloga, teže prihvatiti odgovorne dužnosti u sportu, moram istaknuti projekt HOO-a SUCCESS, koji mi je pružio nužne alate i znanje, ali i osigurao potporu kolegica i kolega, iznimno važnih za opstojnost i ustrajnost u radu u okviru sportskih upravljačkih struktura - kazala je Dragana Majcen. 

Prije nego je postala glavna tajnica Europskog sportskog plesnog saveza, Majcen je bila dugogodišnja glavna tajnica Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Godine 2010. pohađala je program naprednog obrazovanja iz sportskog menadžmenta (Advanced Sport Management Courses) koji je HOO organizirao u suradnji s MOO-om. Također, 2016. i 2017. godine pohađala je Program obrazovanja iz sportskog menadžmenta i vodstva (Sport Management and Leadership Training Programme) koji je HOO organizirao u okviru europskog projekta SUCCESS, provedenog uz potporu Europske komisije. 

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Dragani Majcen na izboru za glavnu tajnicu Europskog sportskog plesnog saveza!