Solun, 23. srpnja 2022. - Na izbornoj skupštini Europske šahovske unija (ECU), održanoj u Solunu (Grčka), glavni tajnik Hrvatskog šahovskog saveza (HŠS) Alojzije Janković izabran je za dopredsjednika na mandat od četiri godine (2022. - 2026.).

 

Od 48 nazočnih delegata, Alojziju Jankoviću glas je dalo njih 36, što je 75 posto ukupnog broja glasova. Hrvatska prvi put ima predstavnika na tako visokoj dužnosti u kontinentalnoj šahovskoj organizaciji.

 

Neposredno uoči kongresa, u Solunu je održano pojedinačno Europsko prvenstvo u ubrzanom i brzopoteznom šahu za mlade (19. - 23. srpnja). Petar Kovač u dobnoj kategoriji U16 i Ema Hajdinić u kategoriji U14 osvojili su srebrna odličja u brzopoteznom šahu. Erik Golubović je zauzeo 6. mjesto, a Lara Zagorac 7. mjesto.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Alojziju Jankoviću na izboru za dopredsjednika Europske šahovske unije te mladim šahistima - Petru Kovaču i Emi Hajdinić - na osvojenim srebrnim medaljama na pojedinačnom Europskom prvenstvu u ubrzanom i brzopoteznom šahu za mlađe uzraste!