Zagreb, 30. ožujka 2018. - Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Josip Čop priredili su u prostorijama olimpijske udruge u Zagrebu prijam za europskog šahovskog prvaka Ivana Šarića.

U pratnji 27-godišnjeg Splićanina koji nastupa za riječki klub Liburniju u prostorije nacionalne olimpijske udruge stiglo je i vodstvo Hrvatskog šahovskog saveza (HŠS) - predsjednik Roland Tomašić i tajnik Alojzije Janković.
Nakon što je dočarao svu dramatičnost borbe za naslov kontinentalnog prvaka na EP-u u Gruziji te kako se iz „drugog plana“ popeo na tron, Šarić je pojasnio i kako stoje stvari s trenerima:
- Uglavnom radim sam, u posljednje vrijeme nemam trenera. Dobro bi mi došlo barem desetak puta godišnje vježbati po tjedan dana uz nekog stranog trenera, tako to rade svi vrhunski šahisti…
Domaćin, Zlatko Mateša, obećao je potporu mladom šahistu, kojeg se sjeća otprije deset godina kada ga je kao sjajnu šahovsku perspektivu upoznala Europa i Svijet na natjecanjima u juniorskoj konkurenciji.
- Nije mala stvar biti europski šahovski prvak i među pedesetak najboljih u svijetu, od srca čestitamo na tom pothvatu. Posebno mi se sviđa to što te prati glas „fajtera“, natjecatelja koji ne voli remizirati. Sukladno mogućnostima, HOO je spreman pomoći stručnom i tehničkom potporom za uspješan nastavak tvoje karijere - poruka je čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora. (hoo/vk)