Čitluk, 21. studenoga 2021. - Ravnatelj Odjela za istraživanje i unaprjeđenje razvojnih programa Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe nacionalnih sportskih saveza Neven Šavora boravio je u susjednoj Bosni i Hercegovini, u posjetu Atletskom klubu Brotnjo iz Čitluka.

 

U ulozi domaćina bio je predsjednik AK Brotnjo Tomislav Šego, koji je gosta iz HOO-a upoznao sa sportskom infrastrukturom i aktivnostima kluba. Šavora nije skrivao  oduševljenje onim što je vidio, a ponajprije saznanjem iz kakvih uvjeta atletičari Brotnja ostvaruju odlične rezultate.

Tomislav Šego s ponosom je podsjetio da je član njihova kluba Filip Kozina korisnik razvojnog programa HOO-a, uvršten na temelju ostvarenog osmog mjesta na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Čelnik kluba izrazio je nadu da će u skoroj budućnosti još više atletičara Brotnja zavrijediti takav status.

 

Osim Nevenu Šavori, u priopćenju Atletskog kluba Brotnjo stoji da je predsjednik Šego zahvalio i predsjedniku Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Ivanu Veštiću, koji je i inicirao posjet dužnosnika HOO-a čitlučkom klubu. (citluk.ba/hoo)