Bruxelles, 2. rujna 2021. - Prema informacijama iz Belgije, ponajbolja hrvatska atletičarka svih vremena i aktualna rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić primljena je u Kuću slavnih atletskog mitinga u Bruxellesu.

Veliko priznanje dvostrukoj svjetskoj prvakinji u skoku u vis i dvostrukoj olimpijskoj medaljašici (srebro u Pekingu 2008. i bronca u Riju 2016.) ukazano je na posebnoj svečanosti uoči 45. izdanja Memoriala Van Damme, jednog od najuglednijih svjetskih atletskih mitinga, koji je svojedobno bio dio elitne Golden Four i Golden Six kategorije, a sada je sastavnicom serijala mitinga Dijamantne lige.
Zajedno s Blankom Vlašić u Kuću slavnih Memoriala Van Damme primljen je i svjetski rekorder u skoku u dalj Mike Powell.

- Velika mi je čast što sam primljena u Kuću slavnih jednog od najdugovječnijih atletskih mitinga na svijetu. Drago mi je da su direktor i organizatori mitinga prepoznali moje rezultate ostvarene na Memorialu Van Damme. Posebna mi je čast što sam u Kuću slavnih mitinga u Bruxellesu ušla skupa s ikonom svjetske atletike Mikeom Powellom, čiji je svjetski rekord u skoku u dalj nedodirnut već 30 godina - kazala je Blanka Vlašić koja je u osam nastupa na spomenutom mitingu, tri puta pobijedila. (hoo/sn)

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Blanki Vlašić na prestižnom priznanju - primitku u Kuću slavnih atletskog mitinga u Bruxellesu!