Ispis

Zagreb, 20. svibnja 2021. - Dvoje hrvatskih olimpijskih aduta za OI u Tokiju nastupilo je na mitingu Zlatna sprinterica u Ostravi (Češka) i ostvarilo zapažene rezultate. Posebno se to odnosi na bacača kugle Filipa Mihaljevića koji je rezultatom 21.58 m iz četvrte serije pobijedio na mitingu, dok je još uvijek aktualna olimpijska pobjednica u bacanju koplja, Sara Kolak, u svojoj disciplini bila treća s rezultatom 60.04 m.

Podsjetimo, najbolji hrvatski bacač kugle, brončani s posljednjeg dvoranskog EP-a, zbog ozljede ramena je otkazao nastup na nedavnom Europskom bacačkom kupu u Splitu, a trijumf u Ostravi dokaz je da se uspješno oporavio. Iza Filipa Mihaljevića ostali su srebrni s ovogodišnjeg dvoranskog EP-a, Poljak Michal Haratyk, s 21.30 m i brončani Šveđanin Wictor Petersson s rezultatom 20.90 m. Aktualni europski dvoranski prvak Čeh Tomaš Stanek bio je četvrti sa 20.11 m.

U svom prvom nastupu ove sezone olimpijska pobjednica iz Rija, Sara Kolak, osvojila je treće mjesto s rezultatom 60.04 m. U prve tri serije je prestupila, čak i namjerno uslijed nezadovoljstva daljinom izbačenog koplja, u četvrtoj je bacila 57.67, a u petoj hitac od 60.04 m vrijedan trećeg mjesta. U zadnjoj seriji imala je još jedan neispravan hitac. Pobijedila je Njemica Christin Hussong (66.56 m), a druga je bila Čehinja Nikola Ogrodníkova (65.13). Bivša dvostruka olimpijska pobjednica i svjetska rekorderka Čehinja Barbora Špotakova zauzela je četvrto mjesto (59.49 m).

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita olimpijcima Filipu Mihaljeviću i Sari Kolak na zlatnoj i brončanoj medalji, osvojenim u vrlo respektabilnoj konkurenciji na mitingu u Ostravi!