Zagreb, 4. listopada 2019. - Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković upotpunila je kolekciju odličja na svjetskim prvenstvima, osvojivši brončano odličje u Dohi hicem od 66,72 metara ostvarenim u prvoj seriji finalnog nadmetanja na stadionu Khalifa u Dohi. Četvrta je to medalja na svjetskim prvenstvima za najbolju bacačicu diska u posljednjem desetljeću. Svjetskom prvakinjom postala je u Moskvi 2013. i u Londonu 2017. godine, a u Pekingu 2015. osvojila je srebro. Novom svjetskom prvakinjom postala je Kubanka Yaime Perez koja je u petoj seriji bacila 69,17 metara.

Srebrno odličje pripalo je njezinoj sunarodnjakinji Deniji Caballero (68,44 m), inače, svjetskoj prvakinji iz Pekinga 2015. godine.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestitao je Sandri Perković osvajanje brončane medalje, a u poruci predsjednika Zlatka Mateše i glavnog tajnika Josipa Čopa, između ostalog stoji:

 

Draga Sandra,

i na Svjetskom prvenstvu u Dohi zadržala si sebi svojstvenu naviku uspona na pobjedničko postolje. Neka ti ovo odličje bude motivacija i u dolazećem vremenu kada ćeš misli i tjelesne pripreme sve više usmjeravati prema Olimpijskim igrama u Tokiju. U ime hrvatske olimpijske obitelji čestitamo ti osvajanje svjetske bronce!