Ispis

Zagreb, 5. srpnja 2019. - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop i pomoćnik glavnog tajnika za Olimpijski program Damir Šegota priredili su prijam za četveročlano izaslanstvo japanskog grada Kagawe, odnosno istoimene japanske prefekture. U HOO-u su tako boravili članovi vodećeg tijela prefekture Kagawa (iz Vladinih odjela za promociju, planiranje i marketing): Shinike Shinji, Ishihara Yoichi i Hiroshi Hayashi, a i iz prefekturalnog Odjela za promociju nazočila je i Kono Saki. Budući da je predmet razgovora bio boravak hrvatskih atletičara na pripremama u Kagawi uoči OI u Tokiju, u njihovoj pratnji bio je i tajnik za licenciranje trenera Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Bruno Erent.

Glavni tajnik HOO-a Čop upoznao je goste s ustrojem hrvatske olimpijske udruge i izrazio podršku suradnji HAS-a i japanskih prijatelja koja je na tragu suradnje s gradom Tokamachijem. Naime, na pripremama za OI u Tokiju grad-prijatelj Tokamachi ugostit će hrvatske sportaše iz borilačkih sportova (judo, karate i taekwondo) te streljaštva i biciklizma.
Gosti iz najmanje japanske prefekture - Kagawe, pokazali su fotografije stadiona i popratne infrastrukture na kojoj će se pripremati hrvatski atlletičari, a na kraju su bili vrlo znatiželjni - kako Hrvatska sa samo četiri milijuna stanovnika može imati tako uspješne sportaše?
Izrazili su zadovoljstvo činjenicom da će ugostiti hrvatske atletičare koji su iz Rija 2016. donijeli dvije zlatne i brončanu olimpijsku kolajnu te im srdačno zaželjeli dobrodošlicu u Kagawu, iako točan termin priprema naših atletskih olimpijskih uzdanica još nije preciziran. Kontakt osoba HOO-a za suradnju s japanskim prijateljima iz Tokamachija i Kagawe bit će voditelj HOO-ova Olimpijskog programa Damir Šegota. (hoo/vk)