Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) mr. sc. Zlatko Mateša sastao se, u petak 12. ožujka 2004. s predsjednikom Inicijativnog odbora za podnošenje kandidature grada Splita za organizaciju S...

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) mr. sc. Zlatko Mateša sastao se, u petak 12. ožujka 2004. s predsjednikom Inicijativnog odbora za podnošenje kandidature grada Splita za organizaciju Svjetskog atletskog prvenstva 2009. ili 2011. godine, Jakšom Miličićem. Na sastanku su razmotrene daljnje aktivnosti o kandidaturi koja ima potporu Hrvatskog atletskog saveza (HAS), HOO-a i Vlade Republike Hrvatske. Predsjednik Inicijativnog odbora Jakša Miličić upoznao je predsjednika HOO-a Zlatka Matešu s projektom izgradnje 12 novih sportskih dvorana u Splitu, što će prema ocjeni Mateše značiti odličnu osnovu za daljnji razvoj osnovno i srednjoškolskog sporta u Splitu, koji je i inače dao velika sportska imena u Hrvatskoj.

Priprema kandidature za Svjetsko atletsko prvenstvo, smatraju sugovornici, dobar je poticaj za početak rješavanja inače ozbiljnih problema u sportskim kapacitetima i infrastrukturi u Splitu. Činjenica da u Splitu čak 12 od 27 osnovnih škola nema sportsku dvoranu, od 22 njih sedam zajedno koristi tri dvorane te da niti jedan fakultet i visoka škola nemaju sportsku dvoranu temeljna je prepreka sustavnom razvoju bilo kojeg segmenta sporta bez obzira na stručni, znanstveni i entuzijastički pristup u odgoju splitske mladeži i vrhunskih natjecatelja.