Ispis

Zagreb, 20. lipnja 2019. - Zlatna hrvatska olimpijka iz Rio de Janeira, bacačica koplja Sara Kolak, na najbolji se mogući način vratila na veliku atletsku pozornicu nakon gotovo dvogodišnjeg izbivanja. Na vrlo jakom mitingu Zlatna sprinterica u Ostravi (Češka) Kolak je pobijedila hicem od 64,45 metara, ostvarenim u četvrtoj bacačkoj seriji. Osim što je bio najdulji hitac na natjecanju, bio je to i deseti najdulji hitac ove sezone u svijetu. Druga je bila Slovenka Martina Ratej, s oko tri pol metra slabijim dometom, dok su treća Indijka Anu Rani i četvrta Čehinja Špotakova za pobjednicom ostale rezultatski prekratke za više od četiri metra.

 

Prije ovog povratničkog trijumfa, Sara Kolak je posljednji nastup imala na Hanžekovićevu memorijalu 2017. godine. Uslijedila je operacija lakta i dugotrajna rehabilitacija koju je zlatna olimpijka uspješno odradila.

Duboko vjerujući da njezin atletski talent, koji je senzacionalno zablistao na OI u Rio de Janeiru 2016. godine, ima još puno toga dati u kopljaškim nadmetanjima s najvećim svjetskim bacačicama, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) kroz razvojne je programe svojoj top olimpijki za Tokio 2020. bio stalna potpora na putu povratka. To se pokazalo i kroz prošlogodišnju financijsku potporu za njezinu zahtjevnu operaciju u SAD-u.

 

Vodstvo Hrvatskog olimpijskog odbora od srca čestita Sari Kolak povratak u elitnu svjetsku atletsku konkurenciju, a još dodatno - pobjednički povratak! (hoo/vk)