Ispis

Berlin, 11. kolovoza 2018. - Na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković (28) osvojila je zlatnu medalju. Dvostruka zlatna hrvatska olimpijka (London 2012. i Rio 2016.) na kontinentalnim je smotrama nepobjediva od 2010. godine.

Na taj način postala je prva u povijesti, uključujući i mušku konkurenciju, s pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini.
Pobjednički hitac od 67.62 metara Sandra je ostvarila u petoj seriji, a u prva četiri tražila je svoj idealan izbačaj. Prvi i četvrti bacački pokušaji završili su u zaštitnoj mreži, a između njih bacila je 59.09 metara, potom i 59.97 metara.
Vodeća do pete serije, Njemica Nadine Müller, na kraju je osvojila srebro s rezultatom od 63.00 metara, a njezinoj sunarodnjakinji Shanice Craft (62.46 metara) pripala je brončana medalja. (hoo/vk)

 

Na novom zlatu u trofejnoj kolekciji Sandri Perković čestitali su predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora - Zlatko Mateša i Josip Čop:

 

Draga Sandra,
fascinantan je tvoj kontinuitet osvajanja trofeja i gotovo nestvarna lakoća pobjeđivanja. U ime hrvatske olimpijske obitelji od srca ti čestitamo povijesni domet - peto europsko zlato zaredom!