Zagreb, 22. travnja 2018. - Staze oko zagrebačkog jezera Bundek bile su poprište 35. izdanja Krosa Sportskih novosti, tradicionalnog natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola i studenata u trčanju u prirodi, kojem je, uz Grad Zagreb, SDUŠ te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, pokrovitelj i Hrvatski olimpijski odbor.

Natjecanje koje suorganiziraju Sportske novosti i Hrvatski atletski savez po prekrasnom je vremenu privuklo više od 3500 natjecatelja iz brojnih hrvatskih gradova. Po prvi puta na Krosu SN-a nastupili su i učenice i učenici 3. i 4. razreda osnovnih škola, a bogatstvu programa pomogao je i masovan odaziv studenata i studentica Zagrebačkog sveučilišta, kao i premijerno organizirana Utrka građana.

Najboljim pojedincima uručene su medalje i majice, ekipni pobjednici dobili su pokale i poklone sponzora. Među uručiteljima nagrada bili su mnogi poznati sportaši, poput gimnastičara Tina Srbića, trofejne samostreličarke Valentine Pereglin, nogometnog izbornika Zlatka Dalića, košarkaškog reprezentativca Marka Arapovića, Dinamova napadača Armina Hodžića…

U konkurenciji osnovnoškolaca najuspješnija je bila OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice, ispred OŠ Ljudevita Modeca iz Križevaca i OŠ Sveti Petar Orehovec. Kod srednjoškolaca ponovo je pobijedila Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga iz Križevaca, druga je bila SŠ Tina Ujevića iz Kutine, dok je ukupno treće mjesto pripalo Gimnaziji Tituša Brezovačkog iz Zagreba. Sukladno pokroviteljstvu koje je Krosu SN-a i ove godine dao HOO, natjecanje na Bundeku nazočnošću su uveličali predsjednik i glavni tajnik HOO-a - Zlatko Mateša i Josip Čop. (hoo/vk)