Ispis

ZAGREB, 19. lipnja 2012. - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na sjednici održanoj 19. lipnja 2012. i službeno je potvrdilo Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju, daljinsku plivačicu Karlu Šitić, veslača Maria Vekića te 18-godišnjeg skakača s motkom Ivana Horvata kao evidentne olimpijske kandidate za OI London 2012.ZAGREB, 19. lipnja 2012. - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na sjednici održanoj 19. lipnja 2012. i službeno je potvrdilo Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju, daljinsku plivačicu Karlu Šitić, veslača Maria Vekića te 18-godišnjeg skakača s motkom Ivana Horvata kao evidentne olimpijske kandidate za OI London 2012. Ivan Horvat ispunio je olimpijsku B normu skočivši s motkom 5,60 m, što je izvanredan rezultat, s obzirom da se još natječe u juniorskoj konkurenciji, a talent ovog mladog sportaša prepoznao je na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru 2010. i Sergej Bubka, koji ga je pozvao u svoj trening kamp.

Zbog propuštene mogućnosti kvalificiranja na Igre status potencijalnih kandidatkinja ukinut je veslačicama Maji Anić i Sonji Kešerac te atletičarki Veri Begić.

U Individualni program posebne skrbi o mladima (Razvojni program II/1) uvršteni su Zvonimira Trusić i Mihovil Čužić (tajlandski boks).

Vijeće je donijelo odluku o provedbi izbora za predsjednika, dopredsjednika, članove Vijeća i članove Nadzornog odbora HOO-a za mandatno razdoblje 2012. do 2016. Izborna skupština planira se 22. listopada 2012.

Odlučeno je i o sastavu hrvatske sportske delegacije na 15. ljetnim igrama mladeži Alpe-Jadran 2012. Igre će se održavati od 25. do 28. lipnja u Austriji (Štajerska i Gradišće). Za Hrvatsku će se natjecati 82 sportašice i sportaša u starosnim skupinama do 17 godina u atletici, judu, košarci, odbojci, plivanju i sportskom penjanju. Igre mladeži Alpe-Jadran međunarodno je natjecanje specifičnog sportskog značenja, gdje plasman nije isključivo mjerilo vrednovanja sudjelovanja na natjecanju, a nastale su radi uspostavljanja trajne i čvrste veze mladeži članica Radne zajednice Alpe-Jadran i sportskih saveza koji djeluju na njenom području.