Ispis

Najava: Svjetsko prvenstvo u daljinskom plivanju, Šangaj (Kina) 19.–23. srpnja 2011.

Najava: Svjetsko prvenstvo u daljinskom plivanju, Šangaj (Kina) 19.–23. srpnja 2011.

Na prijedlog izbornika Vicka Šoljana, Izvršni odbor Hrvatskog saveza daljinskog plivanja je, temeljem rezultata na kvalifikacijskoj utrci u Kosteni odredio putnike za Svjetsko prvenstvo u daljinskom plivanju koje se od 19. do 23. srpnja održava u kineskom Šangaju.

Hrvatska reprezentacija nastupit će u sastavu: Karla Šitić, Tomislav Soldo i Josip Soldo (svi na 10 i 25 km). Kako je nakon tragične pogibije američkog maratonca Francisa Crippena na utrci Svjetskog kupa u Al Fujairahu Svjetska federacija radi zaštite sigurnosti plivača dodatno postrožila uvjete za nastup na otvorenim vodama i uvela pravilo da na svakog natjecatelja na 25 km mora biti i jedan trener, u pratnji naših maratonaca će biti Slaven Šitić, Anita Šitić
i Nikola Papak.

Discipline od 10 km, koje su na rasporedu 19. (žene) i 20. (muški) srpnja su ujedno i prvi krug kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu 2012. gdje će se direktno plasirati prvih deset plivača i plivačica. Od naših predstavnika najviše šanse za taj veliki pothvat ima 19-ogodišnja Splićanka Karla Šitić.
Reprezentacija na put kreće 14. odnosno 15. srpnja. (vijest: Hrvatski savez daljinskog plivanja)