ZAGREB/MONTE CARLO, 21. studenoga 2010. - Blanka Vlašić izabrana je za najbolju atletičarku svijeta za 2010. godinu po izboru Međunarodnog atletskog saveza (IAAF).

ZAGREB/MONTE CARLO, 21. studenoga 2010. - Blanka Vlašić izabrana je za najbolju atletičarku svijeta za 2010. godinu po izboru Međunarodnog atletskog saveza (IAAF).

Vlašić (27) je po prvi puta osvojila tu nagradu i to za sezonu u kojoj je postala svjetska dvoranska i europska prvakinja, pobjednica Dijamantne lige i najbolja atletičarka Europe, te je pobijedila na 18 od 20 mitinga.
"Bila je to teška sezona u kojoj sam se borila s letvicom, protivnicima, ali i svojim malim demonima i slabostima. Jako sam sretna zbog nagrade i nastojat ću biti još bolja sljedeće sezone. Zbog toga ću po prvi puta preskočiti zimsku dvoransku sezonu kako bi se što bolje pripremila za izazove na otvorenom", kazala je Blanka u Monte Carlu, Vlašić je dobila najviše glasova u konkurenciji jamajčanske sprinterice Veronice Campbell-Brown, Amerikanke Allyson Felix, britanske sedmobojke Jessice Ennis i kenijske srednjeprugašice Milcah Chemos Cheywa.
Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, glavni tajnik Josip Čop i član MOO-a u Hrvatskoj Antun Vrdoljak, uputili su čestitku u kojoj stoji:

„U ime hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno, čestitamo Ti na iznimno vrijednom priznanju, na izboru za najbolju atletičarku svijeta u 2010. godini.
Tijekom svoje iznimne sportske karijere, nebrojeno puta bila si na pobjedničkom postolju, a ova 2010. godina obilježena je naslovima najbolje od najboljih. Suvereno si vladala svojom disciplinom, kao vrhunska sportašica i olimpijka, ali i izvan sportskih terena s ponosom si predstavljala svoj Split i Hrvatsku. I u nastavku karijere želimo ti puno osobnog zadovoljstva i sportskih uspjeha.“