Zagreb, 20. rujna 2021. - U razdoblju od 11. rujna do 18. rujna 2021. godine u francuskom gradiću Port de la Trembladeu održano je 28. svjetsko prvenstvo u ribolovu s obale za seniorke, s kojeg u Hrvatsku stiže još jedan naslov svjetske prvakinje, i to sada već drugi u vlasništvu Marine Mavrnac Matulja.


Seniorska ekipa, pod vodstvom izbornika Antona Vrbata, a u kojoj su, osim Marine Mavrnac Matulja, nastupile još Ardena Bajlo, Tea Sikirić, Estera Bajlo, Jagoda Razum i Ana Vučetić - osvojila je brončano odličje.
Mavrnac Matulja je svoju prvu zlatnu medalju osvojila na Svjetskim ribolovnim igrama u Južnoafričkoj Republici 2019. godine. Zbog pandemije u 2020. godini natjecanja nisu održana te je uspjeh ponovila na dva svjetska prvenstva zaredom osvojivši i ove godine zlato. Od četiri natjecateljska dana, Marina je dva puta bila prvakinja dana te je ukupno zaradila 20 negativnih bodova, dok je drugoplasirana predstavnica Španjolske imala 33 negativna boda. Sljedeća najbolje plasirana natjecateljica iz naše ekipe bila je Ardena Bajlo na 15. mjestu, Tea Sikrić je 17., a Estera Bajlo 18.
U ekipnom redoslijedu prva je bila Španjolska s 10 negativnih bodova, Portugal je drugi s 12, trećeplasirana Hrvatska je ostvarila 14 negativnih bodova. Natjecanje je do posljednjeg trenutka bilo neizvjesno jer je Hrvatska, nakon tri dana lova, bila na posljednjem, šestom mjestu te je četvrtog dana lova osvajanjem ekipnog prvog mjesta, uspjela osvojiti broncu izvrsnim nastupom cijele reprezentacije. Ukupno su nastupile predstavnice šest država.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Marini Mavrnac Matulja osvajanje svjetskog pojedinačnog zlata u lovu s obale te seniorskoj ribolovnoj reprezentaciji osvajanje bronce u ukupnom redoslijedu!