Tokio, 1. rujna 2021. - Nakon što su prolaskom u polufinale osigurale broncu, hrvatske parastolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić nisu se uspjele plasirati u finale ekipne konkurencije na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. U polufinalu su sa 0-2 poražene od izabranica Južne Koreje Mi Gyu Lee i Jiyu Yoon.

 

Južnokorejke su otvorile meč s dva osvojena seta, a nakon što su naše igračice smanjile na 1-2, činilo se kako bismo mogli gledati reprizu iz Rija, kada su Hrvatice gubile 0-2, a na kraju slavile sa 3-2. No, ovoga puta nije išlo. Yoon i Lee su prvo dobile parove sa 3-1 (11-7, 11-9, 7-11, 11-7), a potom je Yoon pobijedila Mužinić sa 3-0 (11-7, 11-9, 11-4), tako da meč između Dretar Karić i Lee nije bio niti potreban. U drugom polufinalu Kina je porazila Italiju sa 2-1.

Druga je to hrvatska paraolimpijska medalja u Tokiju, nakon srebra Velimira Šandora u bacanju diska, a ujedno je druga i našim parastolnotenisačicama koje su iz Rija 2016. godine donijele srebrno odličje. 

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita parastolnotenisačicama Anđeli Mužinić i Heleni Dretar Karić osvajanje ekipne paraolimpijske bronce u Tokiju!